Nijmegen, 100 m2

De nieuwe bewoners van het huis/ de tuin zouden graag een wat kind vriendelijkere tuin hebben met meer speelmogelijkheden. De huidige vijver is ondiep en niet meer helder te krijgen. Water in de tuin mag terugkomen maar dan in een kleiner element. De bomen die er nu staan graag behouden en een iets grotere moestuin zou ook prettig zijn. De uitstraling mag wat vloeiender, romantischer, speelser worden.

Om de tuin ruimtelijk te maken heb ik vanuit een middelpunt gewerkt. Dit ovale grasveld heeft een pad van klinkers eromheen welke door de ronde vorm uitnodigt om eroverheen te lopen ( en voor de kinderen om overheen te rennen). De pergola verbind het terras via de schommels met de trampoline. Door deze wat naar voren te halen komt er diepte in de tuin en leidt deze de focus af van de trampoline. De pergola vormt zich ook mooi om de beuken en het kunstwerk heen. In het zonnige gedeelte komt de grotere moestuin, uit het zicht van het huis.

tuinontwerp oude situatie Nijmegen hovenier
Oude situatie
tuinontwerp Nijmegen bestrating ronde vorm klinkers
Elusie tuinontwerp Nijmegen moestuin
tuinverlichting waterelement tuinontwerp
tuinontwerp hovenier grasveld pergola Nijmegen Lent
tuinontwerp hovenier waterelement pergola Nijmegen