Nijmegen, 400 m2

Nadat het huis grondig is aangepakt mocht ook de tuin een nieuw uiterlijk krijgen wat meer bij de bewoners past. Er was al aan de tuinrenovatie begonnen maar bij een tuin met dit oppervlak is een duidelijk plan echt nodig. 

Er was in de originele tuin al een grasveldje waar intensief op gevoetbald werd. Er mocht dus wel weer een grasveld komen maar graag in een speelsere vorm dan het rechthoekige veld wat er nu was. De trampoline mocht uit beeld en verder vooral een gebruiksvriendelijke natuurlijke tuin waarbij ook nog wat ontdekt kon worden. 

Het ontwerp heeft ovaal grasveld waarin de ovale trampoline is ingegraven. Rondom het grasveld is een haagje gekomen om de bal vooral ook op het veld te houden. Een hoekje in de tuin is om groenten en fruit te kweken en achterin de tuin kan het groenafval gecomposteerd worden zodat de voedingsstoffen uit de tuin niet afgevoerd hoeven te worden maar juist hergebruikt. In het achterste deel van de tuin is het grootste deel van de huidige bomen en heesters gebleven zodat de jongens daar lekker hun gang kunnen gaan. Ook is de regenpijp afgekoppeld en loopt er een verdiept stenen pad door de tuin naar een wadi waar het water langzaam de bodem in kan trekken. Achter in de tuin is een fijn schaduwterras voor de warme zomermaanden.

oude situatie Nijmegen tuinontwerp hovenier
Oude situatie
tuinontwerper hovenier trampoline wadi waterloop klimaatvriendelijk tuinarchitect
tuinontwerp tuinontwerper wadi klimaatvriendelijk hovenier