Over Elusie tuinontwerp

Tuinarchitect tuinontwerpster tuinontwerp hovenier nijmegen

Elusie tuinontwerp

Carla van de Kolk, tuinontwerper bij Elusie tuinontwerp: De naam Elusie is een samenstelling van de namen van mijn twee dochters en tevens betekent dit ‘ontsnapping’ of ‘uitvlucht’.
Zo zie ik ook een tuin: Een ontsnapping aan het dagelijkse leven. Zelf vind ik het heerlijk om na een drukke dag werken tot rust te komen in de tuin en ik zou voor iedereen wel zo’n klein privé paradijsje op aarde willen maken.

Maar wat is nou de perfecte tuin?

Op die vraag heeft iedereen een ander antwoord, want iedereen heeft andere wensen. Daarom is het belangrijk om eerst de verwachting en de mogelijkheden op papier te hebben zodat een goed beeld ontstaat wat voor u tuingeluk precies inhoud.
Met dit beeld zorg ik voor een uniek tuinontwerp welke een weerspiegeling is van de persoonlijkheid van de opdrachtgevers, waardoor de tuin rust en vertrouwdheid uitstraalt.

Verspreiding van tuingeluk.

Wat hoog in het vaandel staat bij Elusie tuinontwerp is het evenwicht met de natuur. Om ons heen horen we steeds meer berichten over de verandering van het klimaat en de gevolgen ervan. Ook al voelt het als een druppel op een gloeiende plaat, elke tuin doet ertoe. Misschien niet in de zin van de oppervlakte maar juist in de zin van inspiratie en bewustwording. Door het enthousiasme te delen raken andere tuinbezitters geïnspireerd en zo ontstaat er een verspreiding van natuurvriendelijke levende tuinen, en dat maakt wel degelijk verschil.
Elusie tuinontwerp maakt graag duurzame tuinen. Duurzaam in het woord dat de tuin lang meegaat maar ook dat de tuin een positieve impact heeft op de aarde. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving mensen gelukkig maakt.

Een passend tuinontwerp voor iedereen.

Nog steeds geldt dat een tuin moet aansluiten op de wensen van de bewoners. Een groene tuin kan in allerlei vormen en maten. Een weelderige natuurtuin of een modern ontwerp met strakke lijnen, alles is mogelijk. Het gaat vooral om de invulling van het ontwerp. Door tegels te vervangen door half verharding of groen verminder je hittestress en wateroverlast. En door de juiste plantenkeuze kun je de kans op plagen verminderen en meer leven naar de tuin toe trekken wat de tuinbeleving nog intenser maakt.

Nieuws!

Diploma beplantingsadviseur 2023

Na een jaar hard studeren heb ik vol trots de opleiding tot beplantingsadviseur behaald. De vakopleiding Beplantingsadviseur bestaat uit kennis van taxonomie, morfologie en nomenclatuur, aangevuld met ecologische, plantkundige kennis en eigenschappen van ruim 600 planten uit verschillende plantgroepen.
Diploma beplantingsadviseur
Tuinidee 2020

Voor de tuinbeurs 'Tuinidee 2020' is mijn ontwerp geselecteerd als één van de beste vijf ontwerpen van 'de tuin van de toekomst'! Mijn ontwerp 'de drijvende tuin' werd dan ook gepresenteerd middels een poster tijdens de tuinbeurs.

Tijdens de tuinbeurs heb ik tevens vele klanten mogen helpen tijdens meerdere schetssessies! Super leuk om al die mensen met prangende vragen te kunnen helpen hun droomtuin tot de verbeelding te brengen.
Tuinidee tuinbeurs tuinontwerp schetsservice tuinarchitect
Interview op Facebook over oud studenten.

Bericht op facebook: Na het afronden van een opleiding of cursus, houden we graag contact met onze oud-studenten. Tijdens een lezing van Podium Boskoop, het Open Atelier, tijdens een beurs of ander evenement.

We kondigden het al aan, het volledige interview met oud-student Carla van de Kolk staat nu online!
Heel Holland Woont

Elke week ben ik een dag te vinden in Grave in het Nidum, house of inspiration. Het programma Heel Holland Woont van RTL4 is in de tuinontwerpstudio geweest om daar een kijkje te nemen hoe een tuinontwerp tot stand komt en wat daarvoor nodig is. Voor dit item ben ik ook geïnterviewd, samen met Ivo Hermsen van hoveniersbedrijf 'De Overhaag'.