Mediterrane tuin

tuinontwerp Nijmegen plattegrond tuinarchitect hovenier
Plattegrond Mediterrane tuin

Het huis heeft sinds kort een aanbouw gekregen waardoor de tuin een stuk kleiner is geworden en er een nieuw terras moet komen. Door de nieuwe glazen pui is er volledig zicht op de tuin waardoor deze het hele jaar beleeft wordt. Daardoor is de wens van de bewoonster dat de tuin in alle seizoenen aantrekkelijk is. Ze zou graag een mediterrane sfeer in de tuin hebben.

Aan het uiterste eind van de tuin staat een overkapping en ligt een verdiept rond terras. Deze blijven maar de rest van de tuin mag volledig aangepakt worden.

Door het terras met tuinset niet direct voor de glazen pui te plaatsen maar een stukje naar links blijft het zicht op de tuin vrij. Voor het terras is gekozen voor flagstones in warme tinten en om het bestaande ronde terras terug te laten komen is het nieuwe terras ook in de vorm van een cirkel met dezelfde koppelstones als het verdiepte terras. De verhoogde gestuukte plantenbak heeft dezelfde diameter en hoogte als het verdiepte terras. Voor de beplanting is gekozen voor een mix van mediterrane en groenblijvende planten aangevuld met fleurige bloeiers.

tuinontwerp isometrie ruimtelijke tekening
Ruimtelijke tekening Mediterrane tuin
Perspectief tekening
tuinontwerp flagstones
tuinontwerp terras houten schutting
tuinontwerp flagstones terras gras
tuinontwerp terras overkapping
tuinontwerp bovenaanzicht ronde vormen