Zoelen, 500 m2

De tuin ligt op de winterdijk van de rivier de Linge. Hierdoor is er een hoogteverschil van 2 meter en loopt de tuin hellend af richting het water. Om dit op te vangen zijn er 3 verschillende hoogtes gecreëerd. Deze zijn verbonden met 3 trappen die als een rode draad door het midden van de tuin lopen. Hierdoor loopt het zichtveld tot ver buiten de tuin naar het vrije zicht aan de andere kant van het water. Aan de waterkant is een besloten vlonder van hout en een vuurplaats verscholen tussen irissen, lelies en bamboe. Daarboven is een klein grasveld omsloten door natuurlijke beplanting en een fruitboomgaard. Bij het huis is een groot terras en een vlak grasveld. Het overkapte terras wordt ook omgeven door natuurlijke beplanting.

oude situatie elusie tuinontwerp
Oude situatie
oude situatie elusie tuinontwerp waterkant
tuinontwerp stenen trap grasveld
tuinontwerp terras aan water hoogteverschil
tuinontwerp loungebak terras water
tuinontwerp hoogteverschil trappen uitzicht
tuinontwerp vlonderterras waterkant