Nijmegen, 90 m2

Na 10 jaar waren de bewoners wat uitgekeken op hun huidige tuin. De hedera heeft zijn beste tijd gehad en ze wilden graag wat meer tijd in de tuin doorbrengen. De bakfiets stond nu buiten wat hem geen goed deed en ook het speelgoed lag her en der.

De tuin ligt op een soort van helling waardoor het straatniveau een stuk lager ligt. De tuin is ommuurd door een betonnen wand waar hedera in groeit. Er is dus geen inkijk vanuit de straatkant dus de beplanting kan grotendeels laag blijven. De fietsen stalling is daarom ook verlaagd zodat hij niet boven deze wand uitsteekt en met zijn sedumdak is het ook nog mooi om van boven op te kijken. De twee ouders van het gezin zijn allebei lid van de survival club in Nijmegen en ook de kinderen houden wel van een klimpartij. Daarom heb ik een monkey bar (een soort van trap maar dan horizontaal) langs het huis geplaatst zodat ze thuis ook goed kunnen oefenen. Hier kunnen ook andere speelelementen aan gehangen worden zodat elk kind lekker kan bewegen op zijn eigen niveau.

Een dichte overkapping zou teveel licht wegnemen dus is er gekozen voor een lamellen dak. Dit kan in de winter open staan zodat het licht naar binnen kan vallen en in de andere seizoenen kun je er droog onder zitten.

Het middenstuk van de tuin is groen en natuurlijk ingedeeld met beplanting die een mediterrane sfeer geven. Door de halfverharding kan het regenwater goed weglopen. Aan het eind van de tuin is een barretje, als je daar staat op vrijdag na het werk met uitzicht op de Goffert is het echt genieten!

tuinontwerp oude situatie Nijmegen
Oude situatie
tuinontwerp pergola hovenier tuinarchitect monkey bar
tuinontwerp pergola hovenier tuinarchitect Nijmegen
tuinontwerp nijmegen monkey bar tuinverlichting hovenier tuinarchitect
tuinontwerp tuinontwerper Nijmegen terras pergola
tuinontwerp nijmegen hovenier kastanje houten palen
tuinontwerp tuinarchitect nijmegen flachkorn