Tuinontwerp

Bespreken schetsontwerp

Nadat het schetsontwerp gemaakt is kom ik deze op locatie bespreken. Tijdens dit gesprek kunnen de eventuele gewenste veranderingen doorgegeven worden en eventueel voorkeuren voor beplanting. Ik laat het schetsontwerp geprint achter zodat er zelf nog even rustig naar gekeken kan worden.

Aanpassen schetsontwerp

Ik adviseer om het minimaal een week te laten bezinken en te bespreken, de ervaring leert dat er meestal toch nog iets vergeten is door te geven. Als er duidelijk is welke veranderingen mogen plaatsvinden worden deze in 1x doorgegeven. Op basis hiervan wordt er een definitief ontwerp gemaakt. Mochten er toch nog grote veranderingen gewenst zijn worden deze verrekent met een uurtarief. Bij grotere tuinen zit er nog een ‘voorlopig ontwerp’ fase tussen omdat deze lastig zijn in 1x te overzien.

Definitief ontwerp

Als het definitief ontwerp goedgekeurd is ga ik ontwerp uitwerken in verschillende plattegronden, een plattegrond met alle afmetingen, een plattegrond met alle materialen en een ontwerpplattegrond met legenda. Ik doe een voorstel over materiaalsoorten met daarbij alle benodigde oppervlaktes. Ik adviseer om de materialen in de winkel te bekijken en niet vanuit internet te bestellen, de kleuren vallen altijd anders uit in verschillende omstandigheden.

Aanvullingen

Als er een wens is om bouwwerken zoals overkappingen of pergola’s verder uit te werken voor de timmerman/ hovenier kan dit tegen uurtarief. Ook kan tegen uurtarief een lichtplan gemaakt worden.

Realisatie

Ook werk ik samen met een aantal hoveniers zodat ik de juiste hovenier kan aanbevelen voor de uitvoering. Een tuinontwerp realiseren is een grote kostenpost waar je jarenlang plezier van wilt hebben dus de juiste keuze (en niet zozeer de snelste) hierin is ook erg belangrijk. Afhankelijk van de elementen (bouwwerken) kost een tuin aanleggen gemiddeld tussen de 50 en 200 euro per m2.

Kosten: Ter indicatie, een tuinontwerp inclusief schetsontwerp voor een tuin van 50-100 m² kost €475.

Tuinontwerp Plattegrond tuinarchitect nijmegen hovenier
beplantingsplan hovenier tuinarchitect tuinontwerp Nijmegen Elst tuinarchitectuur Beuningen beplanting tuin tuinontwerper tuinrenovatie
Hovenier Tuinontwerp Plattegrond tuinarchitect