Tuinontwerp

Om tot een goed passend tuinontwerp te komen is er een goede basis nodig. Door goed naar u te luisteren en te kijken naar de tuin en omgeving wordt die basis gelegd. Met creatieve ideeën en oplossingen wordt er een tuin ontworpen waar u optimaal van kunt genieten.
Oriënterend  gesprek

Allereerst beginnen we met een persoonlijk gesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we wat u graag terug ziet in de tuin en ook wat juist niet. Ik zal de tuin en omgeving inventariseren en samen zullen we kijken wat mogelijk is op basis van uw budget en wensen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Schetsontwerp

Als u besluit een tuinontwerp te laten maken zal ik beginnen met een concept te ontwikkelen. In dit concept geef ik aan welke sfeer en richting naar mijn mening de beste is om tot een passend tuinontwerp te komen. Dit geef ik weer in een eerste schetsontwerp aangevuld met een moodboard. Dit ontwerp kom ik bij u thuis bespreken en u kunt aangeven wat u aanspreekt aan het ontwerp en wat niet. Op basis van dit gesprek pas ik het ontwerp aan zodat het al uw wensen voldoet. Ter indicatie: Een tuinontwerp voor een tuin van ongeveer 100 m2 kost €425,-.

Definitief ontwerp

Vervolgens werk ik deze schets uit tot een definitief ontwerp met nauwkeurige informatie over afmetingen en materiaalgebruik. Deze worden aangevuld met een plattegrond en een aantal ruimtelijke tekeningen. Hierdoor krijgt u een goede indruk hoe de tuin eruit komt te zien en zal de tuin tot leven komen. Nadat alles is geprint en gebundeld kom ik het ‘boekwerk’ bij u thuis bespreken.

Beplantingsplan

De sfeer in de tuin wordt echter grotendeels bepaald door de juiste plantenkeuze. Daarom adviseer ik om het tuinontwerp helemaal compleet te maken met een beplantingsplan.

Realisatie

Om het ontwerp uit te voeren kunt u ervoor kiezen om het zelf te doen, of het te laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf. Als u kiest voor een hoveniersbedrijf kan ik de offertes aanvragen en u helpen bij de keus door wie u de tuin wilt laten aanleggen. Ter indicatie: Het aanleggen van een tuin kost ongeveer tussen de €50,- en €150,- per meter. Hier zijn de grote bouwwerken zoals schuren en zwembaden niet meegerekend.